9/20/2010
Freaks / Τέρατα (Αγών. Επιβ. ) Bookmark and Share
Ο θίασος του Μπρόουινγκ (λείπει μόνο ο ''Ηρακλής'').

Περίφη΅η ταινία του πρωτοποριακού (σκηνοθέτη και σεναριογράφου) Το΅ Μπρόουινγκ, γυρισ΅ένη στα 1932: «'Ενα φιλ΅ που ΅έχρι και σή΅ερα δεν το βλέπεις ΅ε ελαφριά καρδιά» (Γενειάδος Εγκώμιον). Η υπόθεση της ταινίας: Σ' ένα τσίρκο συγκατοικούν «κανονικοί άνθρωποι» και διάφορα «τέρατα» (freaks): ο Απόδαρος (περπατάει στα δύο του χέρια, ΅ε ΅εγάλη άνεση και ταχύτητα), το Κεφάλι Καρφίτσα, το Ανδρογύναιo (΅ισός άντρας - ΅ισός κοπέλα), η Γενειοφόρος γυναίκα, (που δεν είναι άλλη από τη madame Delait), ο ’vτρας Θώρακας (ανάβει ΅ε άνεση το τσιγάρο του, ΅ολονότι δεν διαθέτει πάνω και κάτω άκρα), οι Σια΅αίες (όταν η ΅ία χα΅ουρεύεται ΅ε το φίλο της, η... α΅νήστευτη είναι γυρισ΅ένη διακριτικά από την άλλη ΅εριά), ο ’νθρωπος που καταπίνει σπαθιά, η (εξόχως κο΅ψή στη συ΅περιφορά της) ’χερη (δεν έχει χέρια, πιάνει ΅ε χάρη το κολονάτο ποτήρι του κρασιού ΅ε τα δάχτυλα του ποδιού) και άλλοι -τεροτογεννη΅ενοι» τύποι: «Τελικά, αποδεικνύεται πως οι άγριοι και οι εγκλη΅ατίες είναι οι νορ΅άλ, "ε΅είς" δηλαδή, οι ... φυσιολογικοί άνθρωποι.Έτσι (σύ΅φωνα ΅ε τη ροή της ταινίας πάντα), η πανέ΅ορφη Κλεοπάτρα παντρεύεται από συ΅φέρον τον (πλούσιο κληρονό΅ο) Νάνο και προσπαθεί να τον δηλητηριάσει για προφανείς λόγους' αντιδρούν, ό΅ως, τα "τέρατα", τόσο δυνα΅ικά και ΅εθοδικά, που στο τέλος καταφέρνουν να ΅εταστρέψουν την Κλεοπάτρα σε Γυναίκα Κότα (ένα νέο ε΅πορικότατο freak του θιάσου, τουτέστιν)» (πρoαναφερόμενη πηγή πληροφοριών). Όλοι οι κινη΅ατογραφικοί κριτικοί, το ίδιο όπως και οι κοινοί θεατές, αντιδρούν ΅ε πρωτοφανές πάθος στην προβολή της ταινίας και ζητούν από τον Μπρόουινγκ να αλλάξει (τις... επί΅αχες) σκηνές (αλλά και το επι΅ύθιο): «Η ταινία χτυπάει, πέρα από κάθε συ΅βατικότητα, το υπογάστριο της άρχουσας τάξης του θεά΅ατος. Θα ΅είνει στο συρτάρι για 30 ολόκληρα χρόνια, αλλά και στη νέα προβολή της πάλι θα σοκάρει. ΤαΤέρατα τουΜπρόουινγκ αντιπροσωπεύουν την πιοβαθιά (ακραία) προσέγγιση του παράξενου» (πρ. π.): κανένας, σχεδόν, θεατής (αλλά και κινη΅ατογραφικός κριτικός) δεν δείχνει... ψυχικά έτοι΅ος να δει χωρίς αφόρητη προκατάληψη τα εξεγερ΅ένα φρικιά, τον Απόδαρο να σουγιαδιάζει τον Ηρακλή (΅αζί ΅ε την ωραία τού θιάσου είχαν σχεδιάσει να ξεκάνουν τον Νάνο), όλα αυτά που συ΅βαίνουν προς το τέλος της ταινίας: «Και πολύ περισσότερο, να παραδεχτεί πως αξίζει ΅ια τέτοια τύχη στην τόσο γοητευτική Κλεοπάτρα» (πρ. π.).

 

Δέστε και τούτο το link:

www.classichorror.free-online.co.uk/freaks.htm

 

...κι απολαύστε το υπέροχο αυτό μουσικό κομμάτι:

  
Βρίσκεις το άρθρο ενδιαφέρον?
Αξιολόγησέ το
κακό φτωχό μέτριο καλό εξαιρετικό
 
Σχόλια
έχεις να κάνεις κάποιο σχόλιο για αυτό που διάβασες? ΓΡΑΨΕ ΕΔΩ
 
 
Είσαι φρικτός τύπος!
:))))
Very valid, pithy, suicncct, and on point. WD.
My deepest syhimtapes in the loss of your beloved Mrs. Harrold. May it help you to know that the hearts of others are deeply touched by your loss. Even though our hearts ache, we can find comfort in the God of all comfort whose is near to those with a broken heart.( Pslams 34:18)
Gov. Christie fucked everything up! Rutgers University was originally suppose to cultivate the marijuana for diessnparies under the bill Corzine signed right before he left office. FUCK CHRISTIE!

 
ΓΕΛΑΣΤΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ
βιβλίο λίαν ευρούφηκτον, πρόχειρο σε όλους (αστειόφιλους, αστειόφοβους, αστείους και λοιπούς τύπους του ..

περισσότερα
INDEX MALADICTUS / ΤΟ ΒΡΩΜΟΛΕΞΙΚΟ
βιβλίο πρόχειρο σε όλους (υβριστές, υβριζόμενους, αλλά και ..

περισσότερα