μπορείτε να εντοπίσετε τα δημοσιευμένα λήμματα επιλέγοντας
έναν από τους παρακάτω (όχι τέσσερις, αλλά τρεις) τρόπους:
ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΑ
Α Β Γ Δ Ε Ζ Η Θ Ι Κ Λ Μ Ν Ξ Ο Π Ρ Σ Τ Υ Φ Χ Ψ Ω
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΑ
Έτος     Μήνας    
ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΚΑ
9/23/2010
Αιθιοπία,η / Federal Democratic Republic of Ethiopia (Ιστ.)
Έτσι ονομάζεται πλέον η Αβησυνία (ό,τι απόμεινε δηλ. απ’ αυτήν). Πρόκειται για μια από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου (μέσο, ακαθάριστο, εγχώριο προϊόν ανα κάτοικο τα 100 δολάρια το χρόνο). Εδώ ζουν οι πιο αδύνατες γάτες του πλανήτη. Απ’ εδώ ξεκίνησε την… διεθνή ..
συνέχεια...
 
9/23/2010
Νestle / Νεστλέ (Γατ. Ρατσ.)
Πολυεθνική εταιρία που ειδικεύεται στη διατροφή παιδιών και κατοικίδιων ζώων (σκύλων και γάτων). Ένας οικονομικός κολοσσός πρώτου μεγέθους: «Ο ελβετικός γίγαντας Nestle [...] οφείλει την ύπαρξή του στον Ελβετό Ανρί Νεστλέ, ο οποίος παρασκεύασε το πρώτο ..
συνέχεια...
 
8/14/2010
Ο Γατόπαρδος / Il Gattopardo (Μακρ.)

Επικών διαστάσεων (κλασική πλέον) ταινία εποχής, ήτις και επιβραβεύθηκε με τον Χρυσό Φοίνικα του 1963. Κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος που έγραψε, λίγα χρόνια πριν από το θάνατό του, ο Τζουζέπε Τομάζι ντι Λαμπεντούζα. Είναι Ο ..
συνέχεια...

 
8/11/2010
οι γάτες της οδού Φυλής (Γατ. Πινακ.)

Οι γάτες κεντρικού, λαϊκού, μπουρδελόδρομου (στην Αθήνα). Δεν ανταποκρίνονται, όπως πολύ σωστά κι εσείς υποθέσατε, σε ένα μόνο σωματότυπο γάτας, μια συγκεκριμένη γατική ράτσα, είναι διαφόρων ειδών, καταβολών και συμπεριφορών. Το επιτόπιο, σχετικό, ρεπορτάζ που ..
συνέχεια...

 
8/7/2010
Φατιμά,η (Ιστ.)

Ελληνίδα πολιτογραφημένη ως Τουρκάλα. Όπως μαρτυρούν όλες οι ενδείξεις, γεννήθηκε κι έζησε όλη της τη ζωή στο Ισκεντέρ της Τόνιας, χωρίς να ομιλεί την τουρκική. Ετοιμόλογη και κοφτή στις κουβέντες της. Σε ερώτηση της Τουρκάλας δημοσιογράφου του περιοδικού ..
συνέχεια...

 
< Πρώτη σελίδα        1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |        Τελευταία σελίδα >

 
ΓΕΛΑΣΤΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ
βιβλίο λίαν ευρούφηκτον, πρόχειρο σε όλους (αστειόφιλους, αστειόφοβους, αστείους και λοιπούς τύπους του ..

περισσότερα
INDEX MALADICTUS / ΤΟ ΒΡΩΜΟΛΕΞΙΚΟ
βιβλίο πρόχειρο σε όλους (υβριστές, υβριζόμενους, αλλά και ..

περισσότερα